Linge Feest: een gratis muziek- en sfeerfestival voor iedereen. In 2014 organiseerden we voor de eerste maal Linge Feest, een lokaal muziekfestival voor jong en oud in Linden centrum. De eerste editie was meteen een voltreffer: meer dan 2.500 bezoekers uit Linden en omstreken trokken hier naartoe om te genieten van sfeervolle muziek, een frisse pint, een hapje en een gezellige, unieke sfeer. Het unieke concept van Linge Feest bestaat erin animatie te voorzien voor zowel jong als oud, zodat het hele gezin van een geweldig festival kan genieten. Ook de lokale artiesten trekken fans en bezoekers aan. 

Met dit tweedaags festival zetten we de geest van de Kastaarfeesten verder. Gedurende vele jaren organiseerden we de Kastaarfeesten in samenwerking met Café De Kastaar te Kessel-Lo. Wegens de groei en een beslissing van het stadsbestuur beslisten we in 2014 om een andere koers te varen.

Ook in 2015 was Linge Feest een groot succes. Getalenteerde artiesten en verrassende randanimatie zorgden voor een unieke sfeer. Steltlopers, vuurspuwers, een petanquebaan en veel meer lagen aan de basis van een groei van 25%. 

Linge Feest wordt georganiseerd door Scouts & Gidsen Sint-Kwinten Linden. De vrijwilligers van het festival zijn voornamelijk leiders, oudleiders en leden van onze scoutsgroep. De opbrengsten worden aangewend om materiaal aan te kopen en de scoutswerking toegankelijk te houden voor iedereen.